neděle 3. května 2015

Pojednání o rukavicích na ferraty

Používáte na ferraty rukavice? A stačí vám obyčejné cyklistické nebo používáte speciální právě na ferraty určené? 


Léta letoucí jsme na ferraty používali každý jeden pár cyklistických rukavic, které kupodivu vydržely neuvěřitelnou spoustu let (ani nevíme, jak dlouho – prostě hodně). Poté, co jsme je slavnostně vyhodili, jsme si loni nadělili „profi“ rukavičky od firmy Rock Empire, model Rock Gloves.

A začaly spory:

„To je hrozné, ty rukavice nic nevydrží,“ brblal David už po pár ferratách. Jeho rukavice vypadaly opravdu velmi zbídačeně už na začátku sezóny, vyztužení dlaní bylo na několika místech roztrháno a povolily i švy na prstech. 



„To teda nechápu, jak lezeš – já mám rukavičky stále jako na ples,“ oponovala Eliška absolvující stejný počet stejných zajištěných cest se stejnou zátěží v batůžku (ale s menší zátěží tělesnou). 



A tak máme z loňského roku "záhadu", čím to je, že někomu stejné rukavice slouží lépe a někomu hůře. Letos tedy David bude mít tu čest vyzkoušet další model. Dopadnou nové rukavičky stejně jako od Rock Gloves? Neztratí je náhodou? Napíšeme o nich už po sezóně či za pár let? Volil by Jan Tleskač Rock Empire nebo Singing Rock? :-)

1 komentář:

  1. Já používám obyčejné cyklo rukavice a ty my slouží víc, než speciálky. Kamarád měl rock rukavice, ale přešel taky na cyklo :D

    OdpovědětVymazat