pátek 1. května 2015

Aplikace alpenvereinaktiv.com

Sezóna pro lezce zajištěných cest se pomalu přibližuje a je na čase se na ni náležitě připravit. Kromě vybavení a fyzické přípravy stojí za to si náležitě připravit i svůj chytrý mobilní telefon. Vřele doporučujeme aplikaci od Alpenvereinu, která je zcela zdarma, vychází z obsahu webu alpenvereinaktiv.com a je k dispozici pro Android i iPhone.


Možnosti využití jsou veliké – posuďte sami:


Obsahuje turistické mapy, které jdou i uložit pro použití offline.


Pod položkou trasy vám dává na výběr zvolit si požadovanou aktivitu. Od cyklistiky, přes lezení, skialpy až po naše oblíbené zajištěné cesty. Aplikace je počeštěná jen z části, takže zajištěné cesty (Klettersteig) hledejte pod lezením (Klettern). Vybranou trasu (v našem případě ferratu) můžete hledat dle vašeho aktuálního umístění, regionu či názvu. Vyhledané cesty si můžete nechat řadit dle abecedy, vzdálenosti, kvality, doby trvání a obtížnosti. Pokud máte vybranou trasu, můžete si prohlížet údaje a statistiky o ní, nechat si ji ukázat v mapě, prohlédnout si fotky na ní pořízené, uložit si ji pro offline použití a nechat se po ní navigovat. 



Obdobně aplikaci můžete použít i na vyhledávání chat a bivaků. Takže bez dlouhého hledání jsou o vybrané chatě k dispozici informace o období, kdy je otevřena, kapacita, kontakt a zakreslení v mapě. 


Tohle všechno je pro většinu uživatelů na cestách asi stěžejní. Aplikace však dále nabízí i plánovač tras, zaznamenávání trasy, možnost vytočit tísňovou linku (v této možnosti vám zobrazí i vaše zeměpisné souřadnice – pro lepší popis vaší polohy), výškoměr, sklonoměr a kompas.



Aplikace kopíruje klasickou webovou verzi téhož portálu (www.alpenvereinaktiv.com), která funguje jako společný web německého Alpenvereinu (DAV), rakouského (ÖAV) a jihotyrolského (AVS). Logicky proto funguje jen v německé verzi a nenechte se proto zmást některými do češtiny přeloženými položkami – to je nejspíš zásluha jen vašeho telefonu. Vše ostatní je jen v němčině.

 

Toto všechno dohromady činí z aplikace skvělého pomocníka při plánování i uskutečňování různých horských podniků. Mobilní telefon má sebou ostatně v batůžku každý, chytrý telefon také skoro každý, tak by bylo škoda nevyužívat naplno jejich možnosti, zvlášť když tato aplikace nám všechny potřebné informace servíruje jako na zlatém podnosu. 


Odkazy:
Google play
App store

2 komentáře:

  1. Web je super. Díky za něj. Gabča a Metud Zlín.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to velmi dobrá aplikace. Sám ji používám a všem ji doporučuji. Jen se jí řídím :)

    OdpovědětVymazat