neděle 2. září 2012

Rosslochhöhlen Klettersteig – obtížnost D/E


Stručná charakteristika: krátká, originálně vedená avšak extrémně těžká zajištěná cesta

Příjezd a parkování: Z městečka Eisenerz po cestě číslo 115 směr Hieflau. Asi 3 km za městem je odbočka doprava na Leopoldsteiner See. Na konci cesty je dostatečné parkoviště včetně drobného restauračního zařízení.

Přístup: pěšinou od konce ferraty Kaiser - Franz - Joseph Klettersteig asi 15 minut. Teoreticky i z údolí po turistické cestě číslo 822 (ale kdo by šel na horu pěšky, když může lézt :-) ).

Výstup: tato zajištěná cesta je originální tím, že prochází jeskyní. Batohy a nadbytečné věci lze nechat někde poblíž začátku či konce – je to blízko u sebe. Hned na začátku je potřeba nezvykle sestoupit  několik desítek metrů dolů, následuje průchod jeskyní po lanovém mostě(světla je dost, čelovka není potřeba) a potom absolvovat několik těžkých míst ve výstupu, přičemž úsek kousek za mostem je hodnocen jako D/E. Ale i několik dalších míst je hodně silových. Při kochání a užívání si zabere průstup touto ferratou asi 60 minut.

Sestup:  je stejný jako u ferraty Kaiser - Franz - Joseph Klettersteig a jde o turistickou cestu č. 822. Počítejte s tím, že od Rosslochhöhlen Klettersteig  až po Leopoldsteiner See zabere určitě 2 hodiny.

Ideální sezóna: květen - září

Vlastní hodnocení: Jde o nevšední lahůdku, do které by se, ale měli pustit jen ti, co vylezli ferratu Kaiser - Franz - Joseph Klettersteig s přehledem a zbylo jim dost sil.

Zajímavé tipy v okolí:

 Odkazy:

Žádné komentáře:

Okomentovat